Vissa amerikanska banker och bolag stoppar politiska donationer efter Kapitoliumstormningen

Bankerna JPMorgan Chase samt Citigroup har, tillsammans med andra bolag, stoppat sina politiska PAC-donationer till republikaner likväl som demokrater efter stormningen av kongressbyggnaden Kapitolium. Det skriver Wall Street Journal.
Vissa amerikanska banker och bolag stoppar politiska donationer efter Kapitoliumstormningen - jp-morgan-chase-london-900
Foto: Mark Lennihan/TT
Bolag som Blue Cross Blue Shield samt Marriot International har uppgett att de ska pausa donationer till alla republikanska lagstiftare som invänt mot Joe Bidens valseger.

PAC står för Political action committee och de samlar ihop donationer från olika parter för att därefter donera det i stöd för kandidater, lagar, eller andra politiska initiativ.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Alligator Bioscience
Annons från VECKANS FÖRETAG