Viva Wine Group slår samman två dotterbolag – blir Morningstar Brands

Vinbolaget Viva Wine Group slår samman två svenska dotterbolag, Chris Wine&Spirits och Winemarket Nordic, till det nya bolaget Morningstar Brands.
Viva Wine Group slår samman två dotterbolag – blir Morningstar Brands - APTOPIX SOUTH AFRICA WINE BOOM
Som namnet antyder säljer Viva Wine vin. Här är vinskörd i Sydafrika. Foto: Schalk van Zuydam/AP

Det framgår av ett pressmeddelande.

Syftet med fusionen är att skapa ett förstahandsval för partnervarumärken som söker marknadsexpertis och effektiv distribution på den svenska marknaden. Morningstar Brands väntas bli en av de fem största importörerna avseende försäljningsvolymer, och den ledande importören av partnervarumärken i Sverige, när de två företagen går samman i januari 2024.

Ledningsgruppen kommer att bestå av Patrik Stare som VD och partner, Staffan Dahlgren som executive partner och Stefan Petersson som executive partner.

”Morningstar Brands kommer att göra allt för att säkra sin position som den främsta importören av partnervarumärken i Sverige och leverera överlägsna logistik-, marknadsförings- och försäljningsprocesser till varumärkesägare som söker framgång”, säger Emil Sallnäs, VD för Viva Wine Group.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets