Wal-Mart faller i förhandeln på Wall Street

USA-börserna väntas inleda tisdagens handel med att stiga något. Centralbankskommentarer styr fortsatt kursutvecklingen.

S&P 500-terminen var klockan 14.50 0,1 procent över fair value medan Nasdaq 100-terminen var 0,2 procent över.

ECB-ledamoten Benoit Coeure uppger enligt på tisdagen att man inte avser sänka de korta styrräntorna ytterligare. Vidare är den senaste vändningen i obligationspriserna mer oroande avseende takten på vändningen än själva vändningen.

”Kommentarerna från ECB:s Benoit Coeure innebär att index håller sig kvar i den uppåtriktade trenden”, säger David Madden, marknadsanalytiker vid IG, till Marketwatch.

San Francisco Federal Reserve kom med en uppmuntrande rapport i går. USA:s BNP-tillväxt på uppräknade 0,2 procent i årstakt under det första kvartalet 2015, där de flesta dessutom förväntar en revidering till negativa tal, underskattar ekonomins verkliga styrka, enligt centralbanksenheten.

Antalet påbörjade amerikanska husbyggen i april var högre än väntat. Husbyggena steg med 20,2 procent i årstakt i månaden.

Wal-Mart rapporterade ett justerat resultat per aktie i linje med förväntningarna i räkenskapsårets första kvartal. Intäkterna var sämre än väntat.

Samtidigt spår bolaget för det innevarande andra kvartalet, maj-juli, en justerad vinst om 1,06-1,18 dollar per aktie. Analytikerna väntade sig här 1,18 dollar. Wal-Marts aktie faller 2,4 procent i förhandeln.

Vidare på rapportfronten inkom Home Depot. Bolaget ökade både intäkter och resultat i kvartalet. Försäljningsprognosen för helåret höjdes. Vidare ska egna aktier för ytterligare 3,4 miljarder dollar återköpas under återstoden av året. Aktien ökar 1,7 procent i förhandeln.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.