Laddar

Wall Street: Återhämtning för Apple väntas

New York-börserna väntas inleda fredagen med stigande indexutveckling av terminerna att döma.

I eftermiddagens makroflöde inkom just det reviderade BNP-utfallet helt i linje med förväntan. Apple väntas återhämta en del av torsdagens kurstapp och i finanssektorn byter obligationsgurun Bill Gross jobb.

Terminen för det breda aktieindexet S&P 500 noterades klockan 14.55 0,2 procent över fair value. Motsvarigheten för Nasdaq 100 noterades 0,4 procent över sitt fair value.

USA:s reviderade BNP-tillväxt fastställdes till +4,6 procent i årstakt i det andra kvartalet, vilket var precis i linje med förväntningarna. Utfallet innebar en höjning från den preliminära bedömningen om en årstakt på +4,2 procent. Inflationsmåttet BNP-deflatorn behölls som väntat på +2,1 procent.

Kvar på makroagendan väntas University of Michigans konsumentförtroendeindex vid klockan 15.55, svensk tid.

Bland dagens finansnyheter meddelar Janus Capital Group att man värvat över den välkände obligationsförvaltaren William “Bill” Gross från betydligt större aktören Pimco, som han en gång var med och grundade. Pimco ägs av tyska Allianz medan Janus Capital är New York-noterat och sågs 29 procent högre i förhandeln.

Det blev nyligen känt att Pimco största börshandlade obligationsfond, Pimco Total Return ETF, utreds av amerikanska finansinspektionen kring hur man redovisat fondvärden och avkastning. ETF:en uppgavs enligt Bloomberg ha speglat strategin som Bill Gross drivit som förvaltare av Pimco Total Return Fund.

Efter ett kursfall på nästan 4 procent under torsdagen då man erkänt teknikstrul och produktkvalitetsproblem noterades Apple 1,0 procent högre i fredagens förhandel.

Sportklädesbolaget Nike delårsrapporterade sent på torsdagen, med ett vinstutfall överstigande analytikerförväntningarna. I förhandeln noterades aktien 9,7 procent högre.

Indiens premiärminister Narendra Modi är på besök i Washington, USA, under de kommande fem dagarna. På Modis agenda står troligtvis att köpa vapen för miljardbelopp, skriver Dow Jones Newswires.

Tidningen refererar till insatta källor som säger att Modi kan komma att annonsera en potentiell order på 15 militärhelikoptrar och 22 attackhelikoptrar för ett totalt värde på 2,4 miljarder dollar. Kontraktet skulle inkludera motorer från General Electric, Hellfire-missiler från Lockheed Martin och Stinger-missiler från Raytheon.

Bland övriga omvärldsnyheter har Iraks premiärminister, Haider al-Abadi, uppgett att underrättelsetjänsten i landet upptäckt att Islamiska Staten, IS, planerar nära förestående terrorattacker mot tunnelbanesystemen i USA och Paris, rapporterar Reuters.

USA och Frankrike uppgav därefter att de inte har några bevis som stöd för påståendet från Iraks premiärminister.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.