Wall Street kring nya rekordnivåer

New York-börserna handlades inom ett snävt spann på torsdagen. Kurserna noterade mindre rörelser kring nya rekordnivåer för flera index. Bäst utveckling visade den tekniktunga Nasdaq-börsen. Energibolagen var bästa sektor för dagen.

Dow Jones Industrial Average var vid stängning oförändrad 18.286. På den bredare marknaden ökade S&P 500 med 0,2 procent till 2.131 och Nasdaq Composite steg med 0,4 procent till 5.091.

Räntan på den tioåriga obligationen var ned med 6 punkter till 2,19 procent samtidigt som trettioårsräntan tappade 6 punkter till 2,99 procent.

Onsdagens session slutade med i stort sett oförändrade kurser när marknaden inte reagerade nämnvärt på släppet av Federal Reserves senaste penningpolitiska protokoll. Nu på torsdagen står makrostatistik i fokus och utfallet har varit blandat.

Före öppning rapporterades att nya arbetssökande steg till 274.000 förra veckan, vilket ungefär var som väntat, medan Markits inköpschefsindex för tillverkningssektorn i USA uppgick till preliminära 53,8 i maj, mot väntade 54,5.

Philadelphia Fed index för maj kom in något svagare än förväntat och likaså försäljningen av befintliga hus i USA avseende april.

Statistiken över ledande indikatorer i USA var dock positiv, upp 0,7 procent i april jämfört med månaden innan. Marknaden hade räknat med en uppgång på 0,3 procent.

På bolagsfronten har trädgårdsprodukttillverkaren Toro, en konkurrent till Husqvarna, redovisat ett resultat på 1,64 dollar per aktie i det andra kvartalet i sitt brutna räkenskapsår. Analytikerna hade i genomsnitt räknat med ett resultat per aktie om 1,66 dollar. Prognosen för helåret upprepades och aktien var 0,3 procent lägre.

Elektronikkedjan Best Buy rapporterade ett resultat som var över förväntningarna och klättrade 4,0 procent.

CVS Health steg 2,4 procent efter att apotekskedjan kommit överens om ett köp av Omnicare för 12,7 miljarder dollar.

Qualcomm stärktes 1,2 procent efter besked om att bolaget kommer att snabba upp sitt återköpsprogram efter ett avtal med två finansinstitutioner om att återköpa aktier till ett värde av 5 miljarder dollar.

Efter dagens stängning rapporterade bland annat Hewlett-Packard och Gap.

Morgan Stanleys ”smartphone tracker” indikerar starkare än väntad efterfrågan på Apples Iphone under innevarande kvartal, drivet av tillväxtmarknader och i synnerhet Kina. IT-jätten var upp 1,0 procent.

Lumber Liquidators vd Robert M. Lynch avgick oväntat då trägolvbolaget fortsätter att pressas av säkerheten för sina produkter. Aktien föll med 17 procent.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets