Warren Buffett satsar stort på naturgas

Warren Buffett har köpt naturgastillgångar från Dominion Energy för 93 miljarder kronor. Detta genom sitt investeringsbolag Berkshire Hathaway.

Finansmannen Warren Buffett har slutligen agerat under coronakrisen med förvärv av en större mängd naturgastillgångar från Dominion Energy för tio miljarder dollar, motsvarande 93 miljarder kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Buffett, som tidigare kritiserats för att inte ha tagit i bruk den enorma kassan på sitt investeringsbolag Berkshire Hathaway på 137 miljarder dollar, har nu spenderat en relativt stor summa av den.

Pengarna har plöjs ned i rörledningar och lagringsställen för naturgas tillhörande Dominion Energy. Affären är på fyra miljarder dollar, men totalt nästan tio miljarder om man inkluderar för skulderna.

Genom köpet stiger Berkshire Hathaway Energys andel av all transport av naturgas inuti USA till 18 procent från åtta procent, skriver CNBC.

Buffett hade innan Dominion-affären valt den försiktiga sidan och var en nettosäljare under coronakrisen.

Berkshire Hathaway har under årets början inte gjort några större investeringar. Däremot såldes alla aktier i de amerikanska flygbolagen. Inaktiviteten har fått många att förvånas då Buffett under finanskrisen gjorde omfattande köp på börsen.

Förvaltaren och investeraren Ken Fisher ansåg nyligen, innan Warren Buffetts nya miljardköp, inte var något oväntat, utan istället ett naturligt fenomen där åldrandet är den direkta orsaken. Han menade att Buffett har gått in i en relativt inaktiv fas i sin karriär, precis som många andra framgångsrika investerare som blivit försiktigare med åldern.

Ken Fisher är son till Philip Fisher vars investeringsmetoder delvis används av Berkshire Hathaway.

    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här