Warren Buffett skänker 34 miljarder till välgörenhet

Warren Buffett, världens näst rikaste person, donerar totalt motsvarande 34 miljarder kronor till fem olika välgörenhetsorganisationer i enlighet med pantsättningsbrev utställda i juni 2006, enligt ett pressmeddelande från finansmogulens investmentbolag Berkshire Hathaway.
Warren Buffett skänker 34 miljarder till välgörenhet - warren-buffett-affarsvarlden-700_binary_6948252.jpg

11.250 aktier av A-klass kommer under måndagen att konverteras till 16.875.000 aktier av B-klass för att doneras till välgörenhetsorganisationerna Bill & Melinda Gates Foundation, Susan Thomson Buffet Foundation, Sherwood Foundation, Howard G. Buffett Foundation och Novo Foundation, aktier med ett nuvärde av 3,6 miljarder dollar.

Warren Buffet har aldrig sålt aktier i Berkshire Hathaway, men däremot har han skänkt bort 45 procent av sitt innehav, motsvarande 34 miljarder dollar (320 miljarder kronor), till olika välgörenhets- och filantropiverksamheter.

”Herr Buffett avser att ge bort samtliga aktier i Berkshire till filantropi genom årliga gåvor fram till och med 10 år efter att hans egendomar avvecklats”, skriver Berkshire Hathaway.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco