Wells Fargo inför Fed-mötet: 10-åringen kan nå 2,25% redan i år

Banken Wells Fargo tror att räntan på amerikanska statskuldssedlar med tioårig löptid kan nå 2,25% redan i år. Det säger makrostrategen Michael Schumacher i en intervju med CNBC inför dagens Fed-möte.
Wells Fargo
Han förväntar sig att centralbankschefen Jerome Powell kommer vända på myntet och sammanlänka de stigande räntorna som en förtroenderöst på en ekonomisk återhämtning samt att han signalerar en villighet att låta inflationen stiga över 2% ett tag.

Vid nästa år kan tioårsräntan stiga till över 3% enligt Schumacher, något som skulle kunna få Fed att behöva höja sin styrränta redan 2022 istället för 2023.

”Den största risken är att för många underskattar med hur stor kraft som ekonomin kommer att studsa tillbaka. Kanske är vi alla lite för konservativa”, säger Schumacher i en intervju.

Höjda räntor kan påverka aktiemarknaden då framtida kassaflöden måste diskonteras med en högre faktor.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets