Wirecards revisor EY ställs inför stämningar

Japanska Softbank uppges vilja stämma EY för dess revisionsarbete för det skandalomsusade tyska fintechbolaget Wirecard. Det uppger källor till Der Spiegel, skriver Reuters.
Wirecards revisor EY ställs inför stämningar - wirecard-900
Foto: Alexander Pohl/Shutterstock /TT
Separat har den tyska aktieägarföreningen SdK redan lämnat in en stämning mot EY, enligt CNBC.

Attacken på EY kommer sedan det uppdagats att Wirecard saknat hela 1,9 miljarder euro i kassa. Enligt bolaget verkar pengarna aldrig ha existerat. Beskedet kom i förra veckan och raderade 90 procent av Wirecards börsvärde. Det ledde också till att vd:n som tvingats bort greps misstänkt för bedrägeri och nu senast en ansökan om insolvensförfarande.

EY har i en kommentar försvarat sig med att säga att det rört sig om ett ”utarbetat och sofistikerat bedrägeri” som involverat flera parter världen över. Bolaget tillade att till och med ”världens mest robusta och utökade revisionsprocedurer” inte hade kunnat avslöja bedrägeriet.

Klart är hur som helst att affärstidningen Financial Times granskat Wirecard under en längre tid och pekat på oegentligheter kring bokföringen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets