Ylva Johansson får ansvar för integrationen

Sveriges statsminister Stefan Löfven organiserar om i regeringen och ger arbetsmarknadsminister Ylva Johansson ansvar för integrationen av nyanlända.

Johansson får även ta initiativ i utbildnings- och bostadspolitiken. Det framgår av Dagens Nyheter.

När regeringen tillträdde hösten 2014 valde Löfven att inte tillsätta någon integrationsminister. Motiveringen var att integrationsfrågorna skulle hanteras av alla departement och inte ligga på ett enskilt statsråd.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.