Boliden-konkurrent rasar efter vd-avgång

Tyska Aurubis, som bland annat producerar koppar i sina smältverk och därmed delvis konkurrerar med Boliden, föll brant på Frankfurtbörsen sedan bolagets vd fått gå på dagen och ett stort investeringsprojekt stoppats.
Boliden-konkurrent rasar efter vd-avgång - trader-frankfurt-affarsvarlden-700_binary_6865665.png

Vd Jürgen Sachler skulle enligt tidigare planer ha avgått per den 30 juni, med får alltså lämna bolaget ”omedelbart”, enligt ett pressmeddelande från Aurubis. Som tidigare meddelat ersätts han av Roland Harings.

Samtidigt meddelar bolaget att investeringen i Future Complex Metallurgy (FCM)-projektet, som var avsett att effektivisera kopparsmältverkshanteringen vid anläggningen i Hamburg, avbryts.

”Projektet är inte längre så kostnadseffektivt som ursprungligen väntat”, konstaterar bolaget.

Som en konsekvens av detta kommer FCM:s hittillsvarande kostnader om 30 miljoner euro att påverka resultatet för det tredje kvartalet negativt.

”Det är smärtsamt att inse att externa och interna förhållanden har ändrats så mycket att en kostnadseffektiv implementering av projektet inte längre är möjlig”, skriver styrelsen.

Aurubis handlades vid lunchtid på torsdagen till omkring 38:20 euro på Frankfurtförsen, en nedgång med cirka 7 procent för dagen. Som mest var aktien ned närmare 12 procent.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.