Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Boliden-konkurrent rasar efter vd-avgång

2019-06-13 13:42
Foto: dpa picture alliance archive / Alamy/IBL

Tyska Aurubis, som bland annat producerar koppar i sina smältverk och därmed delvis konkurrerar med Boliden, föll brant på Frankfurtbörsen sedan bolagets vd fått gå på dagen och ett stort investeringsprojekt stoppats.

Vd Jürgen Sachler skulle enligt tidigare planer ha avgått per den 30 juni, med får alltså lämna bolaget "omedelbart", enligt ett pressmeddelande från Aurubis. Som tidigare meddelat ersätts han av Roland Harings.

Samtidigt meddelar bolaget att investeringen i Future Complex Metallurgy (FCM)-projektet, som var avsett att effektivisera kopparsmältverkshanteringen vid anläggningen i Hamburg, avbryts.

"Projektet är inte längre så kostnadseffektivt som ursprungligen väntat", konstaterar bolaget.

Som en konsekvens av detta kommer FCM:s hittillsvarande kostnader om 30 miljoner euro att påverka resultatet för det tredje kvartalet negativt.

"Det är smärtsamt att inse att externa och interna förhållanden har ändrats så mycket att en kostnadseffektiv implementering av projektet inte längre är möjlig", skriver styrelsen.

Aurubis handlades vid lunchtid på torsdagen till omkring 38:20 euro på Frankfurtförsen, en nedgång med cirka 7 procent för dagen. Som mest var aktien ned närmare 12 procent.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom