Minskad förlust för Viking Supply Ships

Rederiet Viking Supply Ships redovisar ett resultat efter skatt på -19 miljoner kronor för det andra kvartalet 2019 (-268) inklusive avvecklad verksamhet.

Resultatet per aktie uppgick till -2:00 kronor (-28:70).

Resultat före kapitalkostnader för kvarvarande verksamhet, ebitda-resultatet, uppgick till 6 miljoner kronor (-21).

Nettoomsättningen för kvarvarande verksamhet summerades till 111 miljoner kronor (92).

Resultatet före skatt blev -14 miljoner kronor (-80).

De genomsnittliga dagsraterna under det andra kvartalet 2019 uppgick till 32.300 USA-dollar (33.400), medan genomsnittlig utnyttjandegrad uppgick till 72 procent (68), framgår av rapporten.

Aktiviteten i Nordsjön ökade under det andra kvartalet, vilket innebar att både rater och utnyttjandegrad förbättrades jämfört med tidigare perioder. Rederiet förväntar sig dock att den generella marknadssituationen fortsatt kommer att vara ”något utmanande”.

”Det finns endast förväntningar om måttliga ökningar av riggaktiviteterna i Nordsjön under det tredje kvartalet, innan de återigen väntas minska under vintersäsongen. Den långsiktiga trenden inom offshoremarknaden är dock positiv, med en gradvis återhämtning av riggaktiviteterna i regionen. Det är därför även troligt att OSV-marknaden successivt kommer att förbättras”, skriver Viking Supply Ships i delårsrapporten.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco