Morgan Stanley tror på fortsatt tjurmarknad

Det har varit en sur utveckling på de amerikanska börserna de senaste två veckorna, men Morgan Stanley ser fortsatt positivt på utvecklingen och råder investerarna att passa på att köpa aktier.

 

Utöver att det har gått dåligt för de amerikanska indexen de senaste veckorna har flera tecken också pekat på en negativ utveckling, bland annat föll Russell 2000-index nyligen ner till nivåer som indikerar en negativ utveckling på lång sikt. Dessutom är den geopolitiska osäkerheten hög och förväntningarna på vinstutvecklingen minskar.

Morgan Stanley tror dock att nedgången för amerikanska aktier är kortvarig, och rekommenderar investerarna att köpa aktier nu under den tillfälliga nedgången, skriver sajten Marketwatch.

”Vi fokuserar på vad som verkligen driver aktier och vår checklista för en tjurmarknad är intakt”, skriver Michael Wilson, chef för amerikanska aktier vid Morgan Stanley, enligt Marketwatch.

Han pekar på flera olika faktorer, som räntor, inflation och teknisk analys som alla indikerar en fortsatt tjurmarknad.

Även Wells Fargo har uttryckt sig mer optimistiskt kring de amerikanska börserna och har höjt sin förväntan på S&P 500, och tror nu att indexet kommer att sluta på mellan 2 300 och 2 400 vid årets slut.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.