Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

SHB: Avvakta med Ericsson tills molnen har skingrats

2020-01-27 09:10
Foto: Jonas Ekströmer/TT

Handelsbanken räknar med att flera analytiker kommer att sänka sina prognoser för telekomjätten Ericsson under den kommande månaden. Rekommendationen blir att avvakta med att investera ytterligare i aktien i nuläget.

"Från ett kassaflödesperspektiv anser vi att aktien fortfarande är värd 102 kronor. Men med tanke på läget och att vi sänker våra prognoser för vinsten per aktie för 2020-21 med 3-4 procent, upprepar vi vår rekommendation Behåll med en riktkurs på 97 kronor", skriver storbanken.

Handelsbanken anser också att det sannolikt är ett klokt beslut av Ericssons vd att öka sina investeringar i digitala affärsprocesser just nu. Banken lägger dock en brasklapp.

"Men, med tanke på bolagets historia av IT-projekt, kommer marknaden nog inte att vara helt övertygad om att det kommer lyckas. Vi befarar att marknaden istället kommer räkna med en risk för högre, långvariga kostnader."

Affärsvärlden Finwire

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom