Vi upplever för tillfället problem med vår inloggningstjänst, allt material är för tillfället upplåst
Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Nordea: Risk för lägre bostadspriser

2020-03-26 10:58
Foto: Fredrik Sandberg/TT

Coronaviruset kommer att påverka bostadspriserna, spår Nordeas chefsekonom Annika Winsth. I en ny boränteprognos skriver hon att det finns en tydlig risk för sänkta bostadspriser även om Riksbanken tros hålla nere styrräntan.

"I den miljön lär hushållen bli mer försiktiga. Sannolikheten för att bostadspriserna ska stiga i närtid är i stort obefintliga, medan risken på nedsidan är påtaglig", skriver Winsth.

Nordea spår nu att reporäntan kommer att ligga kvar på 0,00 procent till och med slutet av 2021, så långt fram som banken i nuläget gör en prognos.

"Vi har redan sett stress i finansmarknaderna där bland annat räntan på bostadsobligationer har stigit. Det fick Riksbanken att agera och öppna upp för stödköp av dessa. Allt för att hålla nere bostadsräntorna för hushållen. Att bostadsräntorna skulle börja stiga i detta läge skulle vara mycket illavarslande", skriver Winsth.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom