Så synkar du bilen med din vardag

Med en smart app tar BMW steget in i molnet och integrerar bilen med mobiltelefonen.

– Att inte ta tillvara på den avancerade teknik som våra bilar faktiskt har vore synd för alla som tillbringar mycket tid ute på vägarna, säger Mikael Lavrell, Product Manager ConnectedDrive & Digital Services hos BMW Sverige.

BMW Connected är appen som förenklar vardagen tack vare flera smarta, digitala tjänster. Genom att koppla ihop mobiltelefonen med bilen kan föraren faktiskt samarbeta med sin bil. Ett sätt är att synka kalendern med appen och därmed bli påmind om när det är dags att åka till mötet. Eller vilken väg som är snabbast när trafiken tätnar. Att i realtid få uppdateringar om trafikläget är en av många uppskattade tjänster som faktiskt minimerar förarens restid.

Fjärrstyr bilen med BMW ConnectedDrive

Molntjänsten Open Mobility Cloud ser till att föraren alltid är uppkopplad mot sin bil vilket bland annat möjliggör fjärrstyrning. BMW ConnectedDrive låser eller öppnar upp bilen, slår på värmen eller ventilationen utan att föraren ens är på plats. En bekväm lösning när en kall bil väntar på parkeringen och man inte vill skrapa rutorna. Att hitta sin bil på en stor parkeringsplats blir också enklare, genom att aktivera signalhornet eller ljustutan i appen visar bilen var den står samtidigt som den syns på en karta. 

Kontoret och kalender blir en del av bilen

För många börjar arbetsdagen redan i bilen med telefonmöten och planering av dagen. Med BMW ConnectedDrive kan man ta steget fullt ut och verkligen använda sin bil som en del av sitt kontor. Här satsar BMW stort och erbjuder flera smarta funktioner som gör jobbet lite enklare men som framförallt sparar tid. Man kan till exempel använda Google till onlinesökning och få tillgång till praktiska Office-funktioner, utan att behöva ta upp sin smartphone. På så sätt kan man köra säkert och samtidigt hålla sig uppdaterad. Via menyn ConnectedDrive i bilen kan man också hitta funktioner som hjälper till att planera resan, som till exempel hotellguider. Där finns även platsrelaterad information om väder och nyheter.

Med navigering i bilen är det fullt möjligt att lämna tidsberäkningen åt bilen. Genom att synka kalendern med appen talar bilen om när det är dags att åka för att hinna fram i tid. En funktion som gör vardagen lite enklare för den som har många stopp på vägen, eller för den som helt enkelt är tidsoptimist. 

– Tidsbesparingen är förmodligen den vanligaste anledningen till att våra kunder skaffar BMW ConnectedDrive och kopplar ihop sig med sin bil. Trafiken i våra storstäder påverkar vardagen mer än någonsin och kan man slippa en kö blir inte resten av dagen stressig, säger Mikael Lavrell. 

Laddstatus och räckvidd från bil till app

Med BMW ConnectedDrive blir det enkelt att hålla koll på bilens laddstaus vare sig man laddar bilen hemma, på jobbet eller vid laddstationer ute på vägarna. 

– Att kunna få aktuell information om bilens laddstatus är guld värt, menar Mikael Lavrell. Man slipper undra och ser direkt i appen när bilen har laddat klart. Den talar också om hur långt bilen kan köras på ren el. Sedan finns det naturligtvis självklara funktioner som talar om när det är dags för service, men också information som kanske är lite oväntad. Hur många bilar talar om för sin ägare hur effektiv hans eller hennes körstil är?

Framtidens mobilitet är här

BMW har genom åren gjort stora investeringar inom området och satsat på digitala tjänster och funktioner som inte bara vänder sig till de tekniskt intresserade, utan även till dem som vill ha smarta och praktiska vardagslösningar. Framtidens bilägande ska enligt BMW vara enkelt, säkert och effektivt. Men också roligt, vilket är möjligt med dagens mobila teknik, som t ex Wifi-nätverket som håller barnen i baksätet glada eller BMW Concierge Service som ger dig möjlighet att prata med en personlig assistent som hjälper dig dygnet runt. Att vara uppkopplad blir helt enkelt ett sätt att också vara avkopplad på resan.

Läs mer om digitala tjänster i bilen här.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.