Är det 1929 igen?

Vad avslöjar affärslitteraturen om vår tid? Lyssna på Bokpodden, ett samarbete mellan Affärsvärlden och Lendify.

Fintech-profilen Erika Eliasson och ekonomijournalisten Johan Anderberg dissekerar dagens och gårdagens affärsböcker i hopp om att förstå vad de säger om vår tid, och tiden som kommer. Bokpodden är ett samarbete mellan Affärsvärlden och Lendify.

I veckans avsnitt:

Finansiell ingenjörskonst, teknikoptimism och hög belåning – det finns många likheter mellan dagens coronakris och tidigare börskrascher.

Kommer det att bli lika illa som 1929 eller 2008? Det är några av frågorna som Bokpodden tar upp i veckans läsning av klassikern ”The Great Crash of 1929” av John Kenneth Galbraith. Gäst är Affärsvärldens nya chefredaktör Peter Benson.

Det kan löna sig att lyssna. Förra gången Peter Benson var med i podden stod börserna högt, men då drämde Benson boken “The Most Important Thing” i huvudet på Erika och Johan och manade till besinning och risktänkande.

Varken Johan eller Erika lyckades rädda sina portföljer då, men kanske gjorde någon av poddens lyssnare det.

Vad kan vi lära oss idag? Här hör du veckans avsnitt. Och här hör du det kusligt träffsäkra avsnittet om boken “The Most Important Thing” av Howard Marks.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.