Hyresjätten står om andra faller

När bostadsrättsprojektörer står och vacklar är läget långt ifrån krisartat hos Wallenstam. Hyresrättsjätten har i stället skapat sig fina förutsättningar för att kunna kapitalisera på en sättning.

KÖP I början av oktober gick Wallenstam ut med att 90 bostadsrättslägenheter i projekt Orangeriet Solberga i Stockholm inte längre ska säljas utan i stället får bli hyresrätter. Innan kvartalet var över hade fastighetsbolaget aviserat ytterligare 290 omställda bostadsrätter.

Uppblossande osäkerhet kring priser och växande nyproduktion på huvudstadens bostadsrättsmarknad gav pressmeddelandena stor uppmärksamhet. Varje signal kring svårsålda bostadsrätter är illavarslande för snabbväxande projektörer som Alm Equity, Magnolia, Oscar Properties och Tobin Properties. För Wallenstam är läget odramatiskt eftersom det Göteborgsbaserade fastighets­bolaget även är en av Sveriges största hyresvärdar. Börsen har dock ändå sänkt aktien med 13 procent de senaste sex månaderna, ett nära dubbelt så stort tapp som för fastighetsindex.

Prenumerera

Detta innehåll kan läsas av dig som är prenumerant.

Har du redan ett konto? Logga in för att läsa vidare.

Dator, läsplatta och mobiltelefon.

Premium

  • Dagsfärska analyser och artiklar via nyhetsbrev
  • Magasinet digitalt eller hem i brevlådan
  • Över 500 aktieanalyser per år
  • Unika investeringsverktyg och portföljer
  • Färre annonser och en bättre läsarupplevelse
  • Och mycket mer
479 kr  / per månad

Vill du se fler alternativ? Läs mer här