Innehåll från annonsör

Fintech och etablerade aktörer skapar tillväxt

När innovation och tradition möts skapas tillväxt inom fintech, ett exempel är Lendify som ökade inflödet av investerare när Lindorff kom in som garant.
Fintech och etablerade aktörer skapar tillväxt - lendify_binary_6878362.jpg

Stockholm brukar anses vara en av de ledande platserna för fintech i Europa. Bara under första halvåret, 2017 stängdes 43 finansieringsrunder där svenska fintech-bolag gick ut på marknaden för att skaffa kapital för sin fortsätta tillväxt. Detta enligt en sammanställning gjord av teknik-databasen Nordic Tech List. Det stora intresset för fintech-bolag smittar också av sig på andra mer etablerade bolag.

-Vi har på senare tid inlett samarbete med flera fintech-bolag. Ofta handlar det om att vi skapar trygghet i en snabbt föränderlig omvärld genom att vara en innovativ och samtidigt stabil samarbetspartner. Inte minst investerare har visat sig uppskatta att vi har funnits sedan 1898, säger kredithanteringföretaget Lindorffs Sverigechef Erika Rönnquist Hoh.

Ett exempel på samarbete är låneplattformen Lendify där Lindorff bland annat i form av ett backup-avtal kliver in och fortsätter att hantera låneadministrationen i det fall Lendify inte kan göra det.

-Om Lendify mot förmodan inte kan driva sin verksamhet vidare så har vi kunskap om deras rutiner och processer för att hantera lånen i deras ställe, säger Ulf Ohlfeldt, försäljningschef portföljköp på Lindorff.

Trygghet för både privata och institutionella investerare

För Lendifys kunder skapar avtalet en trygghet, menar Erika Eliasson, chef för investerarrelationer på Lendify. Inte minst i samband med den obligationsemission på 200 miljoner kronor som bolaget genomförde i maj och som utökades med ytterligare 100 miljoner kronor i oktober var avtalet viktigt.

-Lendify är en digital plattform som kopplar samman låntagare och investerare. Avtalet är mellan investerarna och låntagaren men båda parter är beroende av Lendify gällande den administrativa processen. Genom att vi har ett avtal med Lindorff skapar det en trygghet för parterna att hanteringen av lånen fortsätter som tidigare om vi mot all förmodan inte kan driva verksamheten vidare, säger Erika Eliasson.

Både Lendify och Lindorff har Finansinspektionen som tillsynsmyndighet, vilket är en extra trygghet för investerarna. Precis som Lendify noga prövar kreditvärdigheten hos sina låntagare har Lindorff noggranna kontroller gällande regelefterlevnad och regelstyrning.

-Oavsett företag finns det grundläggande områden som måste fungera för att ett företag i finansbranschen ska få det förtroende som krävs för att nå framgång och tillväxt. En sådan komponent är trygghet och där kommer Lindorff in i bilden, säger Erika Rönnquist Hoh, Sverigechef Lindorff.

Denna artikel är en annons, den är inte skriven av journalisterna på Affärsvärldens redaktion
Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.