Råduppföljning: Bra fart i Bredband 2

Köprådet i Bredband 2 blev riktigt lyckat med hela 42% i avkastning. Ett annat lyckat köpråd var norska oljebolaget Vår Energi som till skillnad från konkurrenterna gick bra på börsen i fjol.
Råduppföljning: Bra fart i Bredband 2 - råduppföljning med symbol ny
Experience the brilliance of a luxury car's illuminated blind spot warning in the mirror up close. Foto: maniacvector - stock.adobe.com

Det senaste året har varit en ökenvandring för Tobiis aktieägare. Grundaffären har stått och stampat samtidigt som bolaget nyligen smällde till med ett stort förvärv på underliga villkor inom förarövervakning. Fokus i närtid ligger på Tobiis kommande företrädesemission, som skulle kunna öppna upp för ett intressant läge i aktien. Vi sänkte dock rådet till neutral härom månaden.

Utvecklar och driver datorspelet Entropia Universe –mest känt för dess speciella ekonomi där spelets egen valuta är direkt konvertibel mot riktiga dollar. Efter att hela styrelsen bytts ut under 2023 har personalstyrkan kapats med 40% mitt under pågående byte av spelmotor. Motiveringen – att integrera AI i utvecklingen av spelet – känns inte som hela förklaringen. Nu i dagarna kom bolaget med en omvänd vinstvarning för Q4 som fick aktien att rusa över 50%. Vår magkänsla kring bolagets kommunikation är dock inget vidare och aktien är ned på ett års sikt.

Prenumerera

Detta innehåll kan läsas av dig som är prenumerant.

Har du redan ett konto? Logga in för att läsa vidare.

Dator, läsplatta och mobiltelefon.

Premium

  • Dagsfärska analyser och artiklar via nyhetsbrev
  • Magasinet digitalt eller hem i brevlådan
  • Över 500 aktieanalyser per år
  • Unika investeringsverktyg och portföljer
  • Färre annonser och en bättre läsarupplevelse
  • Och mycket mer
479 kr  / per månad

Vill du se fler alternativ? Läs mer här

Annons från Invesco