Råduppföljning: E-handelsaktien löpte amok

Vi prickade rätt i fem råd av sju där Diös, Thunderful, Eurocon och JLT alla avkastade över 50%. Vårt säljråd i det omdanade e-handelsbolaget löpte dock amok – i helt fel riktning.
Råduppföljning: E-handelsaktien löpte amok - Temabild Uppföljning

Diös +59% (Köp)

Aktien har värderats upp kraftigt men den låga värderingen relativt övriga fastighetssektorn består. Vi hävdar fortsatt att detta är ett av börsens billigaste fastighetsbolag och ett av få med P/E-tal under 20.

Klövern +36% (Neutral)

Rykten har länge gjort gällande att Rutger Arnhult kan vara intresserad av att slå ihop sina intressebolag Castellum och Klövern. Någon sådan affär har än så länge inte blivit av. Under året slog i stället Corem och Klövern ihop sina påsar genom ett aktiebud som möjliggjorde för Corem att köpa Klövern utan att Arnhult tappar kontroll över bolagen. Budet bidrog till att lyfta aktien.

Thunderful Group +50% (Teckna)

Vi rekommenderade att teckna aktier i den nya spelkoncernen vid noteringen för ett år sedan. Redan första handelsdagen steg aktien kraftigt från teckningskursen 50 kronor till 75 kronor – och vi valde att slopa köprådet. Första kvartalsrapporten blev en besvikelse och varken aktie eller förtroende tycks ha repat sig sedan dess. Vi svängde återigen om till köpråd efter att kursen letat sig ned till 52 kronor.

Eurocon +57% (Köp)

“Eurocon vädrar morgonluft efter två svaga år” löd rubriken när Afv analyserade bolaget för ett år sedan och gav ett köpråd. Affärsläget har förbättrats och både omsättning och lönsamhet har ökat. Eurocon har under året också nyanställt och startat ett nytt dotterbolag i Göteborg.

Lindab +89% (Neutral)

Ventilationsbolaget har fortsatt att leverera operativt. Under det gånga året har bolaget avyttrat affärsområde Building Systems. Exklusive avyttringen växte kvarvarande verksamhet 16% organiskt Q1-Q3 2021. Den justerade rörelsemarginalen landade på rekordhöga 13% (10). Med facit i hand kunde vi kostat på oss ett köpråd.

TGS -28% (Köp)

Underleverantör av prospekteringsdata till oljebolag. En riktig värdefälla som inte återhämtat sig efter Covid-raset trots att oljepriset är 45% högre idag än för ett år sedan.

JLT Mobile Computers +60% (Köp)

Småländska JLT som säljer stryktåliga datorer har ett bra år i ryggen. JLT har tagit flera stororders och har även tecknat ett avtal om att förvärva bolagets franska återförsäljare. Köprådet har utvecklats starkt. Aktien värderas till cirka 10x rörelsevinsten på 2022E och vi köpstämplade återigen JLT för ett par veckor sedan.

Fasadgruppen +28% (Teckna)

Afv satte teckna på Fasadgruppen vid börsnoteringen för ett år sedan. Inte utan viss oro för hållbarheten i förvärvsbygget. Noteringen fick ett varmt mottagande och vi slopade köprådet snabbt. Bolaget har dock tuffat på bra och när Afv nyligen tog ett nytt grepp på serieförvärvarna blev Fasadgruppen en av få aktier vi satte köp på.

CDON +222% (Sälj)

När Afv synade Qliro-avknoppningen CDON för ett år sedan lockades vi av den nya affärsmodellen, men avskräcktes av den höga värderingen. Analysen mynnade ut i ett säljråd som inte går till historien som det mest vältajmade. Snart efter vår analys blev CDON en av börsens hetaste aktier och rusade flera hundra procent följande månader. Nu har rusningen lugnat ned sig något och aktien handlas kring 460 kr.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.

Här hittar du Afv-verktyget Uppföljning

Annons från Envar Holding AB
Annons från AMF