Råduppföljning: Femstjärnig avkastning från Scandic

Det var helt rätt att köpstämpla hotellkedjan Scandic som stärkt lönsamheten och halverat skuldsättningen. Aktien steg nästan 90% över ett år. Ett annat lyckat köpråd var Better Collective som bjöd på över 50% kursuppgång.
Råduppföljning: Femstjärnig avkastning från Scandic - råduppföljning med symbol ny
Experience the brilliance of a luxury car's illuminated blind spot warning in the mirror up close. Foto: maniacvector - stock.adobe.com

2023 blev ett rekordår för Scandic med 14% tillväxt och en rörelsemarginal som exklusive leasing och engångsposter steg från 5,8% till 7,4%. Det är en mycket stark siffra även jämfört med åren innan pandemin, och klart bättre än vi hade tippat. Samtidigt har nettoskulden halverats till 1,5 miljard kronor och en tredjedel av bolagets konvertibellån återköpts. Aktien är upp rejält.

Bostadsplattformen har en dominant marknadsposition. Insiders sålde en hel aktier samtidigt som bolaget själva återköpte aktier ifjol. Vi landade i ett neutralt råd. Ett par månader senare när aktien stigit cirka 20% slog vi om till ett säljråd vilket hittills varit fel då Hemnet stigit nästan 40% i år. Hemnet värderas till EV/Ebit 48x på analytikerprognoserna för 2024E.

Prenumerera

Detta innehåll kan läsas av dig som är prenumerant.

Har du redan ett konto? Logga in för att läsa vidare.

Dator, läsplatta och mobiltelefon.

Premium

  • Dagsfärska analyser och artiklar via nyhetsbrev
  • Magasinet digitalt eller hem i brevlådan
  • Över 500 aktieanalyser per år
  • Unika investeringsverktyg och portföljer
  • Färre annonser och en bättre läsarupplevelse
  • Och mycket mer
479 kr  / per månad

Vill du se fler alternativ? Läs mer här

Annons från Invesco