It-miljardär säljer lyxvilla

Christian Jagodzinski sålde Tysklands första e-handelsplats för böcker till Amazon redan 1998. Nu säljer han sin lyxvilla i Florida, rapporterar The Real Deal.

Amazon köpte tyska e-handelsplatsen Telebuch.de av Christian Jagodzinski och övriga delägare 1998. Fyra år senare grundade Jagodzinski Villazzo, en uthyrningsverksamhet för lyxiga semesterbostäder, där han är vd. Han är även vd för riskkapitalbolaget Desdemona Capital.

Nu säljer han en fastighet på 10 Palm Avenue som ligger på Palm Island i Miami Beach, Florida.

Den närmare 920 kvadratmeter stora villan har bland annat sex sovrum, sex badrum, jacuzzi och volleybollplan, enligt bostadsannonsen på MLS. Utgångspriset är 39 miljoner dollar, närmare 330 miljoner kronor. Jagodzinski köpte fastigheten för 2,25 miljoner dollar 1999 och det nuvarande huset stod färdigt tre år senare.

Lite längre bort på samma ö ligger den forne maffiabossen Al Capones före detta lyxvilla: 93 Palm. Den håller nu på att byggas om till filmstudio.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets