ABB säljer Dodge för 2,9 miljarder dollar

Kraft- och automationsbolaget ABB bekräftar nu att verksamheten inom mekanisk kraftöverföring, kallad Dodge, säljs till RBC Bearings för 2,9 miljarder dollar i kontanter. Under helgen rapporterade Bloomberg News att en affär var nära förestående
ABB:s VD Björn Rosengren.
VD Björn Rosengren. Foto: ABB
ABB räknar med att bokföra en icke-operativ vinst före skatt på cirka 2,2 miljarder dollar som en effekt av försäljningen. De transaktionsrelaterade kassaflödeseffekterna väntas bli -400 miljoner dollar och affären beräknas vara slutförd innan årsskiftet. Dodge har cirka 1 500 anställda och hade intäkter på cirka 600 miljoner dollar under de senaste tolv månaderna fram till 30 juni, varav mer än 90 procent genererades i Americas.
Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.