ABB tappar chef för affärsområdet Motion

Kraft- och automationsbolaget ABB tappar sin chef för affärsområdet Motion.
ABB tappar chef för affärsområdet Motion - Switzerland ABB
Foto: Walter Bieri/Keystone/AP

Tarak Mehta har beslutat att lämna ABB och har tackat ja till att bli VD för ett annat bolag, skriver ABB i ett pressmeddelande.

Tarak Mehta har arbetat på ABB sedan 1998 och har haft ett antal befattningar med ökande ansvar i USA, Sverige och Schweiz. Han blev medlem i koncernledningen 2010 och utsågs till sin nuvarande befattning i april 2022. Tarak lämnar ABB i slutet av juli i år.

”Under sin 26-åriga karriär på ABB har Tarak visat prov på enastående ledarskap. Som medlem i koncernledningen och affärsområdeschef har Tarak bidragit till att uppnå en rekordhög operativ EBITA-marginal under det senaste året i vår Motion-verksamhet och affärsområdet är väl positionerat för att bidra till ABB:s högre finansiella mål framöver. Innan dess spelade han en nyckelroll i att ytterligare stärka vår ledande position för Electrification i USA, ABB:s största marknad”, säger VD Björn Rosengren.

ABB kommer inom kort att inleda en rekryteringsprocess för att hitta en efterträdare till Tarak Mehta.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco