Actionkameratillverkare rasade i efterhandeln

Gopro-aktien föll i efterhandeln efter att bolaget sänkt sin omsättningsprognos för det fjärde kvartalet.

Actionkameratillverkaren Gopro har nedreviderat sin omsättningsprognos för det fjärde kvartalet till 435 miljoner dollar. Tidigare vägledning låg på mellan 500-550 miljoner dollar, med analytikerkonsensus på 511,9 miljoner dollar.

Bakom justeringen ligger en svagare än väntat försäljning av kameror hos återförsäljare, vilket var särskilt fallet under den första halvan av det fjärde kvartalet, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Vidare aviseras även personalnedskärningar som kommer att omfatta cirka sju procent av de anställda vid bolagets huvudkontor. Gopros huvudkontor har under de senaste två åren vuxit med 50 procent i storlek, något som har gjort att antalet anställda uppgick till totalt 1.500 vid utgången av 2015. Friställningarna väntas leda till en bättre anpassning av resurser i förhållande till viktiga tillväxtsatsningar.

Nyheten togs inte emot väl av investerarkollektivet. Gopro-aktien föll med knappt 25 procent i efterhandeln på onsdagen.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.