Kamerabolag steg efter rekommendationshöjning

Kamerabolaget Gopro steg med nästan två procent till 44,48 dollar under tisdagens efterhandel.

Det efter att analytikern Erinn Murphy på Piper Jaffray’s uppgraderat aktien till övervikt från tidigare neutral, skriver Benzinga.

Bakom uppgraderingen ligger en ökad familjeanvändning. Enligt en undersökning gjord av Piper Jaffray äger 18 procent av familjerna en Gopro, jämfört med 13 procent förra året.

Den nya riktkursen är satt till 55 dollar.

Gopro kommer att presentera sin delårsrapport för första kvartalet efter marknadens stängning den 28 april. Analytikerna räknar med en vinst på 0,18 dollar per aktie och en omsättning på cirka 340 dollar.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.