Adlibris vd får gå – Bonniers förre koncernchef tar över

Johan Kleberg lämnar som vd för e-handelsbolaget Adlibris, skriver Svensk Bokhandel. Beskedet kommer efter att bolaget vänt till en förlust på 125 miljoner kronor under 2018.
Adlibris vd får gå – Bonniers förre koncernchef tar över - tomas-franzen-700_binary_6950667.jpg

“Jag och styrelsen har haft olika syn på hur vi ska driva bolaget”, säger Johan Kleberg i en kommentar till branschsajten Market. Kleberg har varit vd för Adlibris sedan 2014.

Tills vidare kliver styrelseordförande Tomas Franzén in som tillförordnad vd.

Adlbris ägs av Bonnier och siktar på att bredda utbudet bortom böcker. Nyligen har man lanserat en leveranstjänst inom Stockholms innerstad och nästan en fjärdedel av omsättningen är utanför böcker, jämfört med 18 procent 2017.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.