AFV: Köp fintechbolaget

Fintechbolagets resultat tyngs i år av stora investeringar. Skördetiden väntar dock nästa år och på lite längre sikt hägrar potentialen inom clearing för banksektorn.

KÖP Fintechbolaget Cinnober, verksamt inom riskhantering, clearing och andra finansiella tjänster, är inne i en spännande tillväxtfas inom två nya ­affärsområden: Boats rapporteringstjänster och Client Clearing.

Det nya regleringsverket Mifid II träder i kraft i januari 2018. Dotterbolaget Boat är i nuläget ensamt om att erbjuda rapportering av samtliga tillgångsslag. Imponerande är att Cinnober redan har skrivit avtal med 350 kunder.

Andelen återkommande intäkter är hög och utgjorde hela 70 procent av omsättningen under första halvåret. Hävstången i resultatet är betydande och på sikt förväntar vi oss att Cinnober når mjukvarumarginaler överstigande 20 procent.

Potentialen i bolagets produkter är hög och antalet spännande fintech-aktier på Stockholmsbörsen är obefintligt. Aktien är köpvärd upp till 100 kronor på ett års sikt, motsvarande mjukvarumässiga ev/ebit 20 på Affärsvärldens prognos.

Det här är en nedkortad version av analysen Skördetiden närmar sig.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.