Aktiechef och förvaltare tror på eftersläntrare: ”Mer aktieägarvärde”

Aktiechefen Karl Hedberg tror att bolag som tappade 2023 kan ta revansch i år. Essity är ett sådant bolag som inte alls hängde med i fjol - men nu väntar ett nytt ledarskap och mer aktieägarvärde, spår Carnegies fondförvaltare Simon Blecher och Mattias Sjödin.
Karl Hedberg, aktiechef på Carnegie Private Banking
Karl Hedberg, aktiechef på Carnegie Private Banking

Årets första vecka på börsen ”var något av en besvikelse”, säger Carnegie Private Bankings aktiechef Karl Hedberg i en uppdatering.

”Det bör dock inte utgöra ett hinder för ett positivt börsscenario under årets första kvartal. En kortare rekyl vore hälsosamt efter den starka avslutningen på 2023, men jag tror inte den kommer bli speciellt djup eller långvarig”, säger Hedberg.

Hedberg spår nu att de bolag som gick tungt i fjol kan komma att ta revansch under 2024.

”Det kan bli ett riktigt intressant år att plocka upp eftersläntrare”, säger han.

Simon Blecher på Carnegie Fonder
Simon Blecher är förvaltare på Carnegie Fonder.

Vilka eftersläntare som blir årets vinnare är så klart svårt att förutse. Men Carnegie Fonders förvaltare Simon Blecher tror på Essity.

”Essity tillhörde de aktier som inte hängde med i decemberrallyt, och aktien stängde även på minus för året. (…) Vi är besvikna över Essity under året, men vi ser med desto mer tillförsikt på framtiden. Värderingen är nu den lägsta sedan bolaget skildes av från SCA 2017, och marknadens förväntningar låga, samtidigt som bolagets marknadspositioner är goda och balansräkningen solid”, skriver Blecher och hans förvaltarkollega Mattias Sjödin i en månadsrapport.

Duon skriver också:

”I mars vid årsstämman tillträder Jan Grunander som ny ordförande och vi ser goda möjligheter till ett aktivare ledarskap bidrar till mer aktieägarvärde”.

Läs mer: 

Här hittar du alltid de senaste köpråden för svenska aktier.

Affärsvärldens analytiker listar: 14 spännande aktier för 2024

Afv-analytikerna listar 7 aktier vi inte vågar äga 2024: ”Risk för nya minor”

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets