Aktierally i Kina skapar nya miljardärer

Det aktierally som gjorde att Shanghaibörsen nyligen handlades över 4 000-strecket för första gången på sju år har även gjort att tre nya dollarmiljardärer tillkommit i Kina.

De tre nya miljardärerna är Xu Changjiang, Zhang Gongyun och Xiao Rong, skriver Forbes.

Xu Changjiang är ordförande för Wenfeng Great World Chain Development. Han har en 19-procentig andel i bolaget, vilket gjort att hans förmögenhet har stigit rejält då aktien har stigit 400 procent sedan slutet av december förra året. Hans förmögenhet är värderad till 1,1 miljarder dollar.

Zhang Gongyun är ordförande för Shandong Himile Mechanical Science and Technology. Han äger även 30 procent av bolaget och hans andel är värd 1,1 miljarder dollar. Aktien har mer än fördubblats det senaste året.

Den tredje personen som tagit sig över miljardstrecket är Xiao Rong, vars bolag Very Grass tog bakvägen till börsen då de förvärvades av Qinghai Sunshiny Mining. Xiao Rongs andel i Qinghai Sunshiny Mining är värt 1,6 miljarder dollar. Aktien har stigit med över 70 procent sedan årsskiftet.

 

 OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.