Alectas VD lämnar med omedelbar verkan

Tjänstepensionsjätten Alectas VD Magnus Billing lämnar posten med omedelbar verkan. Detta efter en diskussion med styrelsen om rätt väg framåt för bolaget och hur förtroendet skall återupprättas efter miljardförluster i USA.
Alectas VD lämnar med omedelbar verkan -
Magnus Billing är inte längre VD på tjänstepensionsföretaget Alectas. Foto Jonas Ekströmer/TT

Vice vd Katarina Thorslund har utsetts till tillförordnad vd, och rekryteringsprocessen för att hitta en ny ordinarie vd inleds omgående. Styrelseordförande Ingrid Bonde kommer under tiden att stödja organisationen genom att agera arbetade ordförande.

Det var i mitten av mars som det stod klart att Alecta hade investerat i tre amerikanska nischbanker däribland den havererade Silicon Valley Bank. Investeringarna gav miljardförluster för pensionsjätten.

Under Billings ledning har man också genomfört en omorganisation och bland annat sparkat sin tidigare aktiechef.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Alligator Bioscience