Alibaba backade på Wall Street

USA-börserna inledde veckan med att falla tillbaka. Småbolagsaktier presterade relativt sämst.

”Small caps underpresterar verkligen i dag och det är den viktigaste saken att ta med sig”, sade JC O´Hara, analytiker vid FBN Securities, till Bloomberg News.

S&P 500 nådde en ny topp förra torsdagen och efter en sådan är det inte ovanligt med en tillbakagång, kommenterade en investerare för Bloomberg. En annan pekade på uttalandet från Kinas finansminister Lou Jiwei om att några förändringar av den ekonomiska politiken inte är att vänta som en möjlig orsak till det något dämpade humöret.

Dow Jones Industrial Average sjönk med 0,6 procent till 17.173, S&P 500 var ned 0,8 procent till 1.994 medan Nasdaq Composite backade med 1,1 procent till 4.528.

Räntan på den tioåriga obligationen var ned 2 punkter till 2,57 procent samtidigt som trettioårsräntan sjönk med 1 punkt till 3,29 procent.

På makrofronten sjönk försäljningen av befintliga hus oväntat i augusti, vilket gav investerarna anledning att återigen ifrågasätta hälsotillståndet på amerikanska husmarknaden.

Apple har sålt sammanlagt tio miljoner Iphone 6 och Iphone 6 Plus under den första försäljningshelgen, vilket är nytt rekord för bolaget. Med bättre tillgång kunde man sålt ”många fler”, sade vd Tim Cook. Aktien steg 0,1 procent till 101,07 dollar.

Dresser-Rand gick fram 2,6 procent till 81,95 dollar efter att Siemens lagt ett rekommenderat bud värt 83 dollar per aktie, totalt 7,5 miljarder. Att kursen ligger under budnivån indikerar att marknaden inte väntar sig ett konkurrerande bud trots att flera andra bolag, bland annat schweiziska Sulzer, nämnts i förvärvsdiskussionerna.

Tyska Merck, icke att förväxla med amerikanska Merck, har lagt ett bud på life science-bolaget Sigma-Aldrich värt 140 dollar per aktie. Sigma steg 33 procent till 136,40 dollar.

Det var dagen efter för kinesiska Alibaba, som i fredags steg 38 procent jämfört med noteringskursen. På måndagen backade aktien 4,3 procent.

Yahoo, som äger 16 procent av Alibaba och som sedan sommaren har stigit kraftigt inför det kinesiska bolagets börsdebut, var ned 5,6 procent efter att flera analytiker sänkt sina rekommendationer för aktien.

Den på konkursens brant stående elektronikkedjan Radio Shack meddelade att man nått en uppgörelse med en leverantör som skulle göra det lättare att finansiellt omstrukturera bolaget. Aktien steg 0,6 procent.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG
Annons från Invesco