Alla Affärsvärldens analyser vecka 11

Analyser av Potentiella uppköpskandidater, Digitala vinnare, Dustin, Sectra, Bawat, Eltel, Readly, SLP, Dedicare och Oljebolag samt Insiderkollen, Afv-portföljen och Råduppföljning.
Alla Affärsvärldens analyser vecka 11 - Vecka 11

Potentiella uppköpskandidater

Hittills under 2022 har en handfull uppköp skett av svenska börsbolag. Men en svagare svensk krona ökar sannolikheten för fler förvärv. Affärsvärlden listar en rad tänkbara budkandidater.

Digitala vinnare

Krig, skenande råvarupriser och struliga leveranskedjor är små bekymmer för bolag som levererar tjänster via nätet. Afv har vaskat fram 16 digitala bolag med lönsamhet och hög tillväxt där värderingen rasat. En köper vi dessutom till Afv-portföljen.

Dustin

Intåget i Nederländerna innebär ett nytt kapitel för Dustin. Nu är siktet inställt på att bli en europeisk aktör att räkna med. Är aktien köpvärd?

Sectra

Sectra-aktien har halverats sedan toppen i november men handlas fortsatt till höga multiplar. Bolagets omställning mot mer återkommande intäkter kommer minska volatiliteten mellan enskilda kvartal.

Bawat Water Technologies

Bawat är sent ute med sitt värmebaserade system för ballastvattenhantering men en miljardmarknad finns. Håller sig denna IPO över ytan? Sista teckningsdag: 220317.

Eltel

Det europeiska beroendet av rysk gas ska minska, vilket innebär en stor- och snabb- omställning av energiförsörjningen. Nordiska Eltel borde kunna gynnas av denna reform. Men är det nog för att stå emot bolagets övriga utmaningar?

Readly

Readly tillhandahåller en digital prenumerationstjänst för magasin och tidskrifter. Aktien är ned nästan 90% sedan noteringen hösten 2020. Nu värderas Readly i princip i paritet med bolagets kassa.

Swedish Logistic Property

Swedish Logistics Property (SLP) söker sig till börsen med logistikfastigheter för 6,5 miljarder. Bakom bolaget står flera rutinerade fastighetsfigurer. Stor del av erbjudandet är tecknat på förhand och prislappen rimlig. Det bäddar för en bra notering.

Dedicare

2021 var ett rekordår för Dedicare. Utvecklingen i Norge var riktigt stark. På den svenska marknaden gör bolaget förlust. Nyligen förvärvade Dedicare ett bolag med verksamhet inom Life Science-området.

Oljebolag

Höga oljepriser, hög geopolitiskt risk och en stigande räntebana karaktäriserar starten på 2022. Kanske kan oljebolag fungera som en intressant hedge i dessa tider. I alla fall för den som tror på ett högt pris under en längre period. Afv går igenom ett par av världens största aktörer och en handfull nordiska.

Insiderkollen

I Insiderkollen går Afv igenom alla aktuella insynsaffärer. Det har skett flera stora förändringar i Stockholmsbörsens ägarlistor de senaste veckorna. Men några affärer förbryllar.

Afv-portföljen

Vi köper in Spotify men tar förlusten i en annan av våra tillväxtaktier.

Råduppföljning

Vi kammade hem storkovan i två småbolag med tydliga förvärvsambitioner – Idun Industrier och Awardit. Även köpråden i Balco och Rugvista betalade sig väl.

DU TJÄNAR MER PÅ ANALYS FRÅN AFFÄRSVÄRLDEN

Prenumeranter har full tillgång till:

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets