Alla Affärsvärldens analyser vecka 12

Analyser av Bokusgruppen, Wärtsilä, TBD30, Alfa Laval, Fenix Outdoor, Midsona, SLP, Nolato, Netel, Trelleborg och Tendo samt Afv-portföljen, nytt Poddavsnitt och Råduppföljning.
Alla Affärsvärldens analyser vecka 12 - Alla veckans analyser vecka 12 – 2022

Bokusgruppen

Bokusgruppen har ett starkt bokår i ryggen och belönar nu ägarna med finfin utdelning. Frågan är om ledningen förmår hålla liv i tillväxten.

Wärtsilä

Wärtsilä är duktiga på extremt stora dieselmotorer och jobbar nu hårt med att anpassa sig till mer miljövänliga bränslen. Aktien har dock en något fossil värdering.

TBD30

Första svenska Spac-affären är i hamn. Det blev TBD30 som efter nio månader meddelade att man köpt ett slamsugarbolag för 800 Mkr. Det blev ingen succéstart. Aktien orkade knappt upp till IPO-priset 100 kr.

Alfa Laval

Kan energiomställning och uppdämda investeringsbehov under krisen 2020 sätta fart på tillväxten i Alfa Laval? Den fina orderboken tyder på det.

Fenix Outdoor

Fenix Outdoor rider på friluftstrenden och får ytterligare medvind från minskade pandemirestriktioner. Marginalpressen i det viktiga segmentet Brands oroar. Är aktien köpvärd?

Midsona

2021 blev ett svagt år för livsmedelskoncernen Midsona. Två tredjedelar av börsvärdet är utraderat senaste året. Skuldsättning är hög. Nyligen ökade huvudägarna Stena sitt innehav. Hur skall man se på aktien?

SLP

Swedish Logistic Property, med Balders Erik Selin som ordförande och Peter Strand från Victoria Park som VD, rusade i börsdebuten. Fin avkastning för de som följde Afv:s råd att teckna aktien alltså.

Nolato

Kontraktstillverkaren Nolato flaggar för svag tillväxt och lägre marginaler i första kvartalet. Komponentbrist är en bov i dramat. Hur påverkas börsens andra kontraktstillverkare och vilka är Affärsvärldens favoriter?

Netel

Infrabolaget Netel har haft en rätt svag start på börsen och Afv:s råd att inte teckna IPO:n var rätt ute. Men under huven sker en del positivt också.

Trelleborg

Aktien värderas lågt även efter försäljningen av traktordäcken till Japan. Kanske inte helt utan orsak men inte desto mindre lockar Trelleborg.

Tendo

Lundabaserade utvecklingsbolaget Tendo har en prototyp av en hjälpande hand för personer med funktionsnedsättning. 2023 ska produkten lanseras i Skandinavien. Ska man teckna IPO:n? Sista teckningsdag 28/3

Afv-portföljen

Månadsskifte och Q1-rapport närmar sig. Det betyder vinstvarningssäsong. Finns det risk för varningar i portföljen?

Poddavsnitt

I veckans avsnitt bjuder Peter Benson, Madeleine Lundberg och Björn Rydell på analyser av bland annat Dedicare, Ericsson och ett gäng oljebolag. Vi pratar också om vinstvarningar, bud i allmänhet och ESG hela vägen till vapenindustrin.

Råduppföljning

För ett år sedan avstod vi flera IPO:er. Det visade sig vara helt rätt. Investerarna i Dlaboratory, verksamt inom elsäkerhet, fick den värsta stöten och förlorade nästan 60%.

DU TJÄNAR MER PÅ ANALYS FRÅN AFFÄRSVÄRLDEN

Prenumeranter har full tillgång till:

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets