Alla Affärsvärldens analyser vecka 32

Analyser av: Elekta, Nokia, Svolder, Addera Care, NCAB, IA Industriarmatur, Nolato, Initiator Pharma, Musti Group, New Nordic Healthbrands, Afv-portföljen och Råduppföljning.

Elekta

Medicinteknikgiganten Siemens förvärvar amerikanska Varian som är den ledande aktören inom lösningar för strålterapi. Hur påverkas svenska Elekta av förvärvet och kanske var detta startskottet på konsolideringen i sektorn.

Nokia

Om de fina tendenser som fanns i halvårsrapporten blommar ut så borde Nokia-aktien ha mer att ge.

Svolder

Investmentbolaget Svolder med VD Ulf Hedlundh i spetsen har varit skickliga på att öka substansvärdet över tid. 2020 har dock gått lite trögare.

Addera Care

Addera Care skulle bli en serieförvärvare inom hjälpmedelssektorn men har utvecklats till en underlönsam turn-around. Ska man lockas av aktiens låga prislapp?

NCAB 

NCAB har gått starkt på börsen efter vårt köpråd i maj. Bolaget är laddat för fler förvärv vilket kan förlänga uppgången men vi ser annars inte samma potential i aktien som tidigare.

IA Industriarmatur

IA Industriarmatur är ett etablerat industriföretag i en liten nisch. Handeln i aktien är dock nästan obefintlig. Det kanske kan ändras om utlandssatsningen bär frukt.

Nolato

Kontraktstillverkaren Nolato förvärvar amerikanska GW Plastics för 2 miljarder kronor motsvarande 16 gånger rörelsevinsten. Bolaget har en gedigen kundlista och stärker Nolatos position på andra sidan Atlanten.

Initiator Pharma

Initiator har nyligen säkrat finansiering för en fas IIa-studie med sin andra läkemedelskandidat mot erektil dysfunktion. Förhoppningen är att stärka produktportföljen och bli mer attraktiv för en Big Pharma-affär.

Musti Group

Covid-19-krisen verkar inte rå på att ens dämpa finska Mustis tillväxtrend. Snarare tvärtom. Frågan är om Amazons Norden-etablering blir värre att tampas med.

New Nordic Healthbrands 

Kosttillskottsbolaget New Nordic har uppvisat en fin försäljningsutveckling över tid. På kort sikt drabbas bolaget av minskad försäljning i fysiska butiker till följd av viruskrisen. Men kanske kan ökad e-handel kompensera tappet.

Afv-portföljen

Afv-portföljen lyckades hålla jämna steg med index under ett starkt juli. Men Traton la i backen.

Råduppföljning

Köprådet i Nilörngruppen utvecklades riktigt svagt. Bättre gick det för kontraktstillverkaren Nolato som bjöd på en fin uppgång.

 

DU TJÄNAR MER PÅ ANALYS FRÅN AFFÄRSVÄRLDEN

Prenumeranter har full tillgång till: