Alla Affärsvärldens analyser vecka 34

Analyser av: LeoVegas, Raketech, Kiliaro, Fagerhult, EQL Pharma, Mekonomen, FM Mattsson, Söder Sportfiske, Embracer och Green Landscaping samt Buy&Hold-portföljen, Afv-portföljen, Insiderkollen och Råduppföljning.

LeoVegas

Intäkterna på den tyska marknaden har rasat för LeoVegas. Utvecklingen på övriga marknader är däremot helt okej. Långsiktigt lockar tillväxtmöjligheterna i USA. Det gör även den låga värderingen.

Raketech

Marknadsföringsbolaget värderas inte i linje med sin prestation. Ändras det är uppsidan stor.

Kiliaro

Noteringsaktuella Kiliaro har utvecklat en applikation för att lagra och dela bilder. Fokus är på användarvänlighet, integritet och obegränsad lagring. Bolaget genomför nu en emission för att finansiera tillväxtsatsningar och växa användarbasen rejält.

Fagerhult

Belysningskoncernen har drabbats hårt av covid-19. Andra kvartalet visade dock tydlig vändning med hela 35% högre orderingång. Är det ljuset i tunneln?

EQL Pharma

Spotlight-noterade aktien EQL Pharma har varit ett lyckopiller för ägarna. Nu behöver man se en bra bit in i framtiden för att ana potentialen.

Mekonomen

Mekonomenaktien står drygt dubbelt så högt jämfört med nivåerna innan pandemin. Samtliga segment visar på en positiv trend. Finns det någon uppsida att hämta i reservdelsbolaget?

FM Mattsson

Inga blandade besked i dagens rapport från FM Mattsson – renoveringslustan är fortsatt stor och bolaget lägger fram siffror som var svåra att föreställa sig för bara något år sedan. Dock gäller det att inte bränna sig på den heta aktien.

Söder Sportfiske

E-handelsbolaget Söder Sportfiske växer snabbt och har en stark marknadsposition inom nischen sportfiske i Norden. Returgraden är riktigt låg och lönsamheten god. Är aktien värd att teckna?

Embracer

Aktien har kommit ned i pris och börjar nu se allt mer köpvärd ut. Att Embracer fortsätter dammsuga datorspelsvärlden på studios ställer dock allt större krav på styrningen av de åtta operativa underkoncerner som bolaget drivs i.

Green Landscaping

Aktien värderas numera inte till någon betydande rabatt jämfört med liknande förvärvsbolag. Det är nog rättvist men det är inte samma uppsida i aktien som förr.

Buy&Hold-portföljen

Sex nya aktier köps in till Buy&Hold-portföljen denna månad. Merparten är slående billiga.

Afv-portföljen

Två nya innehav köps in till portföljen. Samtidigt har vi sålt resten i DistIT efter kursdubbling och tagit hem lite vinst i vår största vinnare.

Insiderkollen

Afv går igenom alla aktuella insynsaffärer. Denna vecka: storsälj i flera hälsovårdsbolag, men fortsatta köp i det hajpade spelbolaget.

Råduppföljning

Vårt köpråd i Sbanken blev bra. Den som följde vårt råd kunde skratta hela vägen till banken efter bud från sektorkollegan DNB. Mindre kul blev det för investerarna i satellitbolaget Ovzon som fick se sin uppskjutning bli uppskjuten.

DU TJÄNAR MER PÅ ANALYS FRÅN AFFÄRSVÄRLDEN

Prenumeranter har full tillgång till: