Alla Affärsvärldens analyser vecka 41

Analyser av Haypp, Heimstaden Pref, SolidX, Byggfakta, Netel, Nordisk Bergteknik, Footway, Addnode, Mofast, Autostore och Pagero samt Insiderkollen, Afv-portföljen och Råduppföljning.

Haypp

Ny notering av en lovande e-handlare inom snus som dock fått rejäl extra skjuts av obefintlig reglering och covid-19. Att befintliga ägare och ledning säljer aktier för närmre 400 Mkr stärker intrycket att det kan bli stökigt på kort sikt.

Heimstaden Pref

Fastighetsjättens mångmiljardköp sänker vårt intryck av bolaget på flera sätt. Kanske är det ändå inte någon dealbreaker för att äga preferensaktien.

SolidX

SolidX är ett litet IT-konsultföretag i kraftig tillväxt. Håller detta i sig kan bolaget snabbt öka i värde. Vågar man tror på det? Sista teckningsdag: 211025

Byggfakta

Noteringsaktuella Byggfakta Group tillhandahåller marknadsinformation om byggprojekt till byggindustrin. Förvärvsbygget bjuder på en aggressiv tillväxtplan, hög andel återkommande intäkter och fina marginaler. Är aktien värd att teckna?

Netel

Infranätföretaget Netel är ett bra bolag i en dålig bransch som skördat mer än ett offer tidigare. Vågar man teckna när huvudägare och insiders säljer?

Nordisk Bergteknik

Nordisk Bergteknik noteras idag på Stockholmsbörsen och aktien handlas kring teckningskursen. Detta blir den femte noteringen i rad med svag utveckling.

Footway

Integrationen av Sportamore har tyngt siffrorna och covid-19 innebär att många nog gått hemma och slitit på sina gamla trasiga skor. Kanske blir återöppningen av samhället ett lyft för e-handlaren?

Haypp

Den nya e-handlaren Haypp Group inom snus och nikotinpåsar står kring teckningskursen när handeln med aktien idag startar.

Addnode

Addnode är en serieförvärvare inriktade på digitala lösningar. Sedan toppen i september har värderingen kommit ned något. Är aktien köpvärd?

Mofast

VD och en styrelseledamot i Mofast misstänks vara inblandade i tvivelaktiga fastighetsaffärer, enligt TV4. Vår tidigare varning om tveksamma internaffärer kommer därmed i helt nytt ljus – och vi slopar köprådet omgående.

Autostore

Det norska bolaget bakom ett av världens största robotlagersystem ska noteras. Här är starka strukturella tillväxttrender i spel – men prislappen för att få vara med på resan är knappt 100 miljarder norska kronor. Sista teckningsdag: 211019

Pagero

Man behöver lyfta blicken och se bortom dagens höga förluster för att lockas av börsaktuella Pagero. Sista teckningsdag: 211020

Byggfakta

Börsens nya SaaS-bolag Byggfakta faller något i börsdebuten. Erbjudandet var övertecknat flera gånger om. Men prislappen var samtidigt tilltagen och ägarna lämnade inga pengar kvar på bordet.

Insiderkollen

I Insiderkollen går Afv igenom alla aktuella insynsaffärer. Insynsaktiviteten har kommit ned något inför rapportperioden, men i flera nykomlingar rör det på sig i ägarlistorna.

Afv-portföljen

Bankerna går stabilt upp men flera andra innehav kämpar. Räddar rapporterna börsfesten igen?

Råduppföljning

Vi hade mer rätt än fel med godkända råd i IT-koncernen TietoEVRY och noteringen av Lohilo. Helhetsintrycket är ändå att det var stolpe ut i veckans omgång där vi missade de riktigt stora kursvinnarna.

DU TJÄNAR MER PÅ ANALYS FRÅN AFFÄRSVÄRLDEN

Prenumeranter har full tillgång till: