Alliansen större än de rödgröna

Allianspartierna är större än det rödgröna blocket, där de borgerliga partierna leder med 1,9 procentenhets marginal. Sverigedemokraterna är i starkt uppåtriktad trend. Det framgår av SKOP:s senaste undersökning som presenterades på fredagen.

De fyra borgerliga allianspartierna samlar tillsammans 42,0 procent av partisympatierna, upp från 41,0 procent i junimätningen. De tre rödgröna partierna har tillsammans stöd av 40,1 procent av valmanskåren, ned från 42,9 procent.

Sverigedemokraterna får 15,7 procent i undersökningen, vilket är en uppgång på 1,7 procentenheter.

Undersökningen genomfördes mellan den 4 till 21 oktober då cirka 1.000 svenskar intervjuades. Förändringarna sedan juni ligger för de enskilda partierna inom den statistiska felmarginalen.

 

 

nullnullOBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.