Amerikansk hedgefond tjänade 700 miljoner dollar på Gamestop

Den New York-baserade hedgefonden Senvest Management drog in 700 miljoner dollar på Gamestop-aktien, efter att ha börjat köpa aktier i bolaget i september förra året. Det rapporterar Wall Street Journal.
Deras intresse i dataspelsåterförsäljaren inleddes efter att Gamestops vd hållit en bolagspresentation i januari 2020. Vid denna tidpunkt var de flesta rekommendationer på aktien från analytikerkåren antingen behåll eller sälj, samtidigt som den var kraftigt kortad.

Vid slutet av oktober ägde de mer än 5% av bolaget, med ett genomsnittligt anskaffningsvärde under 10 dollar per aktie. Investeringstesen löd som så att om Gamestop kunde hålla ut till släppet av nästa generations spelkonsoler skulle de få kraftig medvind. Vidare skulle bolaget vara värt betydligt mer om det kunde omvandlas till en nätbaserad återförsäljare.

Under slutet av januari har Senvest minskat sin position och bestämde sig sedan för att avyttra positionen helt. Firman kommer i framtiden ägna stor uppmärksamhet åt att undersöka om enskilda investerare diskuterar en aktie på olika medier innan de väljer att gå långa eller korta olika aktier. Den stora effekt som privatinvesterarna haft förväntas kunna ske även i framtiden.

Det fanns även andra hedgefonder som tjänat pengar på aktier som Gamestop och AMC, däribland Mudrick Capital Management. Ordföranden på Interactive Brokers menar att det finns stora spelare på båda sidor av Gamestop-aktien.