Analyshus sätter köp på Investor och Kinnevik: ”Juvel”

Investerare bör köpa aktier i Investor och Kinnevik men minska sitt innehav i Industrivärden, anser Kepler Cheuvreux-analytikern Johan Sjöberg.
Avanzas miljonärer har tryckt på köpknappen i Investor.

”Givet innehavsbolagens starka positioner och bevisade förmåga att löpande utveckla och stärka sina verksamheter över tid, ser jag goda möjligheter för Industrivärden att fortsatt generera långsiktigt aktieägarvärde till balanserad risk”. Så avslutar Industrivärdens Helena Stjernholm sitt VD-ord i den färska kvartalsrapport som släpptes under måndagsmorgonen.

Investor och Kinnevik köprekas

Aktieanalytikern Johan Sjöberg på Swedbanks analyshus Kepler Cheuvreux är däremot inte imponerad av investmentbolaget. Han sätter rekommendationen minska i en färsk analys. Riktkursen sätts till 249 kronor. Det är en knapp tjugolapp lägre än fredagens stängningskurs.

Sjöberg är däremot mer positiv till Investor och Kinnevik som båda får en köprekommendation. Investors riktkurs sätts till 231 kronor och bakom analytikerns positiva syn finns bland annat innehavet Patricia Industries som han beskriver ”en jubel med hög rabatt”.

”Vår slutsats är att marknaden djupt undervärderar detta innehav och dess utsikter”, heter det i analysen.

Det är den starka historiken som ligger bakom köprekommendationen för Kinnevik.

Investmentbolag som Investor och Kinnevik är populära bland privatsparare och för ett par veckor sedan berättade Affärsvärlden att Spiltan Aktiefond Investmentbolag var den överlägset mest ägda fonden på Avanza. Det är också den fond som Nordnets kunder köpt mest av under samtliga månader i år.

”Spiltans Investmentbolagsfond popularitet är ju ett uttryckt för den plats investmentbolag tagit hos svenska sparare. De är de nya folkaktierna”, sa Nordnets sparekonom Frida Bratt då.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets