Analytiker: Därför delas SCA upp

På onsdagsmorgonen kom beskedet att skogs- och hygienkoncernen SCA ska delas upp i två bolag. "Jag är överraskad att det kom så tidigt", säger Swedbank Markets analytiker Ola Södermark som följer SCA.

SCA:s styrelse har tagit beslut om att dela upp bolaget i två enheter: en hygiendel och en skogsindustridel. Ett förslag om hur hygienverksamheten ska delas ut till aktieägarna beräknas vara klart till årsstämman 2017. Det meddelade bolaget tidigt på onsdagsmorgonen.

– Vi har spekulerat i en uppdelning i cirka ett års tid men jag är ändå överraskad av att beskedet kom så tidigt, säger Ola Södermark till Affärsvärlden.

 

LÄS MER:

 

Marknaden reagerade positivt på beskedet och klockan 10.00 hade aktien stigit med närmare 10 procent.

– Den kraftiga kursreaktionen blev lite större än jag förväntade mig i och med att det låg i korten. Aktien har i och för sig handlats ner under en tid så det kan vara en del av förklaringen, säger Ola Södermark.

Varför tror du att SCA valde att dela upp bolaget?
Jag tror detta är ett sätt att tydliggöra värdena i de båda divisionerna.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco