Analytiker: Var försiktig med Evolution – är som en sekt

IG:s nya marknadsanalytiker Andreas Repeta berättar för DI varför han ratar det populära livekasiobolaget Evolution.
Evolution.
Game show-spelet Crazy Time är Evolutions mest populära spel med tusentals spelare dygnet runt.

”Aktien är som en sekt, jag tycker det. Det är en aktie man ska vara försiktig med”, säger han till affärstidningen och ger flera motiveringar till sitt uttalande:

Han nämner att tillväxttakten har börjat toppa ur, men lyfter också två rapporter kring bolaget, bland annat den om att en advokat i USA har anklagat bolaget för att bedriva illegal verksamhet och att Analyst har kommit med en blankarrapport som varnar för att myndigheterna kan göra nedslag i bolaget.

Han framhåller också ett annat svaghetstecken och det är att en strategichef i Evolution nyligen sålt aktier för 214 miljoner kronor i bolaget. DI som hänvisar till Holdings tillägger att han fortfarande äger aktier i livekasinobolaget för 735 miljoner kronor.

Avförsäljningen av nyckelperson i bolaget anser han är anmärkningsvärt: ”Jag skulle hålla mig borta från Evolution”.

Aktien har tagit stryk och rasat mer än 40 procent sedan toppen i slutet av april förra året. Evolutions aktie handlas för närvarande till 1052,40 kronor.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets