Anticimex byter ut VD:n

Skadedjursbolaget Anticimex meddelade sent i förra veckan att Staffan Pehrson, som tillträdde som vd i mars 2022, har fått lämna bolaget och ersätts av den nuvarande regionchefen för Stillahavsområdet Jussi Ylinen som redan tillträtt posten. Det rapporterar Dagens industri.
Anticimex byter ut VD:n - anticimex-900

Jarl Dahlfors, styrelseordförande i Anticimex, säger till tidningen att Staffan Pehrson har gjort ett bra jobb under 18 månader, men att Jussi Ylinen kommer göra ett ännu bättre jobb.

Jarl Dahlfors bekräftar att investmentbolaget Melker Schörling och riskkapitalbolaget EQT är största ägare i Anticimex men vill inte uppge deras respektive ägarandelar.

Våren 2021 utvärderade EQT en börsnotering av Anticimex men valde att behålla bolaget utanför börsen.

Dagens industri bedömde i juni att Anticimex kan vara värt uppemot 80 miljarder kronor, baserat på noterade konkurrenters värderingar.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.