Apple på rekord-nivåer

På Wall Street handlades kurserna högre under hela tisdagen och stängde ovanför nollstrecket.

 Stöd för sentimentet kom både från husmarknadsstatistik och från den fortsatt högre riskaptiten på omvärldens börser. Microsofts styrelsemedlem, Steve Ballmer, meddelade att han slutar i styrelsen.

”Marknaden har kommit tillbaka starkt denna veckan i en upprepning av det vi redan sett i hela den här ’bull-market’, förmågan att köra genom geopolitiska händelser. Dagens siffror var stabila (”solid”) men inte spektakulära vilket är perfekt i en miljö där robust ekonomisk tillväxt inte skulle vara positiv”, kommenterar Tim Rudderow på Mount Lucas Management till Bloomberg.

Dow Jones Industrial Average stängde på 0,5 procent vid 16.920. På den bredare marknaden ökade S&P 500 med 0,5 procent till 1.982 medan Nasdaq Composite steg med 0,4 procent till 4.528.

Räntan på den tioåriga obligationen steg 1 punkt till 2,40 procent samtidigt som trettioårsräntan ökade 1 punkt till 3,21 procent.

Den tidigare Microsoft-vd:n och styrelseledamoten Steve Ballmer, tillika stor aktieägare, meddelade att han avgår ur bolagets styrelse efter 14 år. Aktien var dock upp +0,5 procent vid stängning.

”Jag tror att det skulle var opraktiskt för mig att fortsätta att ingå i styrelsen så det är bäst för mig att avgå”, sade Ballmer enligt Dow Jones Newswires.

Makrosiffror stod också i fokus under tisdagen.

Antalet påbörjade husbyggen i USA meddelades ligga på en årstakt om 1.093.000 hus i juli, att jämföra med lägre konsensusförväntningarna vid 969.000 inför beskedet. Föregående månadsutfall reviderades dessutom uppåt. Byggloven i juli kom in på 1.052.000 hus i årstakt, att jämföra med förväntade 1.000.000.

Den amerikanska inflationsstatistiken visade att konsumentprisindex (KPI), exkluderat energi och livsmedel, steg med +0,1 procent i juli jämfört med juni. Det innebar en lägre månadstakt i inflationen än förväntade +0,2 procent.

Samtidigt höll investerarkollektivet blickarna framåt mot dels onsdagens Fed-protokoll och dels den internationella centralbankskonferensen i Jackson Hole, USA, som inleds på torsdag.

Bland tisdagens delårsrapportörer inkom Home Depots försäljning och vinst högre än väntat i det senaste kvartalet. Detaljhandelsbolaget passade också på att dra upp vinstprognosen för helåret. Aktien stängde på +5,5 procent.

Elizabeth Arden störtdök däremot -23,3 procent efter en rekordstor förlust i kvartalet vilket delvis berodde på en större minskning av försäljningen av kändisparfymer under perioden, skriver Reuters.

Apples noterade rekordnivå höll i sig ända in i det sista och stängde på +1,4 procent och 100,56 dollar. Under handelsdagen var aktien uppe på nivåer som inte noterats sedan september 2012.

Medicinteknikbolaget Medtronics vinst kom in strax över förväntningarna för det första kvartalet i dess brutna räkenskapsår. Getinge-konkurrenten upprepade samtidigt sina tidigare prognoser för helåret. Aktien som var ned vid öppning återhämtade sig under dagen och stängde på +0,9 procent.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Valour
Annons från Moberg Pharma