Nu kan du nominera Årets Sparprofil 2022

Affärsvärlden och Lannebo Fonder delar ut priset Årets Sparprofil. Nu kan du nominera en person som du tycker inspirerar och gör mycket för det svenska sparandet.
Karin Sjöblom är Årets Sparprofil 2021
Karin Sjöblom vann Årets Sparprofil 2021 och donerade 25 000 kronor till Läkare utan gränser.

De flesta förstår vikten av att lägga undan pengar till ett pensionssparande, en buffert eller för oväntade kostnader. Men kunskapen om sparande i dess olika former är inte så utbredd som man hade önskat. Det gör att pengar som ska sparas till pensionen hamnar på sparkonton med obefintlig ränta eller att pengar som ska användas till bostadsköp om ett halvår spekuleras bort på högriskaktier.

Det finns dock ett stort antal personer som kämpar för att öka svenskarnas kunskaper om sparande och placeringar. Dessa personer kan komma att vinna årets upplaga av Årets Sparprofil. Priset går till den person som under året på bästa sätt ökat allmänhetens kunskap om, eller möjlighet till, sparande.

”Vi vill lyfta de goda exemplen. Personer som gör en insats för många människors privatekonomi, som inspirerar till sparande snarare än spekulation”, säger Johan Lannebo, styrelseordförande för Lannebo och ordförande för juryn i Årets Sparprofil.

VINNAREN FÅR:

  • Den prestigefyllda trofen Snöbollen.
  • 25 000 kronor att donera till valfri organisation.
  • Årsprenumeration på Affärsvärlden.
  • En plats i nästa jury 2023.

SAMTLIGA NOMINERADE FÅR:

  • En årsprenumeration på Affärsvärlden.

“GRAND OLD LADY” VINNARE I FJOL

2021 var första året som Affärsvärlden och Lannebo Fonder delade ut priset till årets sparprofil.

Under förra året var profiler som sparekonomerna Frida Bratt och Nicklas Andersson med på listan av nominerade. Andra nominerade var Daniel AarenstrupSAVR och Sandra Bourbon som driver hemsidan Framtidsfeministen.se. Men den som slutligen kammade hem titeln Årets Sparprofil blev Aktiespararnas “Grand Old Lady”Karin Sjöblom.

Karin Sjöblom.
Vinnaren av Årets Sparprofil 2021 och en av årets jurymedlemmar Karin Sjöblom.

Karin Sjöblom är idag 88 år gammal och har med sina böcker och föreläsningar om sparande inspirerat många. Juryns motivering under fjolåret löd:

“Aktiespararnas Grand Old Lady visar att börsinvesteringar varken är en materialsport eller en spurtstrid. Förnuft plus tålamod ger framgång, vare sig du är 87 år ung eller 20 år gammal. Det är Karin Sjöbloms budskap till de tusentals sparare som inspirerats av hennes folkbildande gärning. 2021 är hon extra aktuell med nya boken Spara med glädje!”.

Karin Sjöblom själv sa såhär till Affärsvärlden efter att ha prisats:

”Jag lär ut att spara på ett klokt sätt. Jag lär inte ut att man ska köpa obegripliga medicinaktier som ingen vad det blir av. Jag lär ut att ha en stabil portfölj från olika branscher.

NOMINERA ÅRETS SPARPROFIL 2022

Nu är nomineringarna till Årets Sparprofil 2022 öppna.

I juryn sitter fjolårets vinnare Karin Sjöblom tillsammans med Ingrid Bonde, ordförande på Alecta, Patrik Siegbahn, grundare av Småspararguiden, Johan Lannebo, ordförande på Lannebo, och Affärsvärldens chefredaktör Peter Benson.

“Affärsvärldens prenumeranter är ofta väldigt kunniga och privatekonomiskt framgångsrika och med Årets Sparprofil hoppas vi bidra till att lyfta fram goda exempel som kan hjälpa ännu större grupper av sparare”, säger Peter Benson, Affärsvärldens chefredaktör.

Nominera den du anser vara Årets Sparprofil 2022 HÄR.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.