Bain Capital ger upp budstriden om Caverion

Budgivaren North Holdings 3, ett budkonsortium som kontrolleras av Bain Capital, har uppnått ett slutligt ägande på 29,1 procent av aktierna i finska industribolaget Caverion. Det framgår av ett pressmeddelande.
Bain Capital ger upp budstriden om Caverion - caverion-services
Installationsbolaget Caverion fokuserar på fastighetsservice och ser en god marknad för projekt som syftar till att sänka energianvändningen i hus framöver. Men den nuvarande lönsamheten är inte mycket att ringa hem om.

Budet var villkorat av accept från aktieägare motsvarande minst 50 procent av aktierna och North Holdings kommer därför inte att fullfölja budet.

Bain Capitals ursprungliga bud lades i november i fjol. Därefter har riskkapitalbolaget Triton, genom budbolaget Crayfish Bidco, utlöst en budstrid genom högre bud.

I början av maj drog Caverions styrelse tillbaka sin rekommendation för Bain-konsortiet North Holdings bud. Istället rekommenderas aktieägarna att acceptera Crayfish Bidcos erbjudande.
Crayfish har förlängt anmälningstiden i sitt bud till den 31 juli.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.