Bankchefer lämnar för Uber

Tre mellanchefer på investmentbanken Goldman Sachs har slutat för att i stället börja på taxiappsbolaget Uber. Det skriver Reuters.

Cheferna är de senaste som lämnar banker på Wall Street för startup-bolag i Silicon Valley, vilka lockar med bättre arbetstider och optioner eller aktier i bolaget.

För startup-bolagen är fördelen med bankmän ombord att vägen mot en börsnotering kan bli lättare.

Uber, som värderas till runt 51 miljarder dollar, meddelade i augusti att man räknade med att noteras inom 18-24 månader. Bolaget är den största av de så kallade enhörningarna, det vill säga startup-företag med värderingar på över 1 miljard dollar, som ännu inte satts på börsen.

Goldman Sachs avslöjar inga siffror men har tappat tillräckligt många anställda på senare år för att banken förra månaden skulle meddela ett antal förändringar som ska hjälpa till att behålla yngre medarbetare, inklusive att befordra dem snabbare.

Flera toppnamn har hoppat av prestigebanker på senare tid, till exempel Morgan Stanleys finanschef Ruth Porat, som började på Alphabet, och Goldmans vice ordförande Michael Evans som gick till kinesiska Alibaba.

Bankanställda kan få gå ner i lön när de flyttar till Silicon Valley, men möjligheten till bättre livsstil och potentiellt lukrativa optionsprogram kan mer än väga upp, skriver CNBC.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG
Annons från Invesco