Betsson förvärvar sportboksverksamhet i Litauen

Bettingbolaget Betsson har genom dotterbolag förvärvat 80% av aktierna i Kickertech Malta Limited från TG Holdings. Det framgår av ett pressmeddelande.
Betsson förvärvar sportboksverksamhet i Litauen - Betsson NY

KickerTech är ägare till en sportboksverksamhet för B2B. De har 50 medarbetare som arbetar med att utveckla avancerade oddsmodeller, tradingteknologi och sportboksfunktionalitet. De är baserade i Vilnius, Litauen.

Transaktionen har signerats och totala köpeskillingen uppgår till 14 miljoner euro på kassa- och skuldfri basis. Köpeskillingen betalas med 6 miljoner euro kontant direkt, 4 miljoner euro kontant om sex månader samt ytterligare 4 miljoner euro om 12 månader, antingen kontant eller med aktier.

“Vi fortsätter att växa vår sportboksverksamhet över hela världen och den här affären kommer dels att stärka vår position som en av de ledande sportboksoperatörerna inom B2C på marknaden, dels komplettera vårt konkurrenskraftiga sportbokserbjudande inom B2B. Vi förvärvar en beprövad affärsverksamhet med en historik av tillväxt i kundbas, omsättning och intäkter för sportboken”, säger Pontus Lindwall, VD för Betsson.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.