Bezos miljardsäljer i Amazon

Bezos har sålt Amazon-aktier för 4,1 miljarder dollar på en vecka

Amazons grundare Jeff Bezos kom under förra veckan att sälja aktier i bolaget för 4,1 miljarder dollar, motsvarande 39,6 miljarder kronor. Det framgår av inskickade dokument. Försäljningarna är de hittills största från en miljardär på så kort tid, enligt Bloomberg Billionaires Index som daterar till 2012.

De stora avyttringarna är anmärkningsvärda då Bezos inte har sålt några större mängder aktier i Amazon över det senaste årtiondet.

En förklaring kan vara skilsmässan där Bezos fick behålla 75 procent av aktierna i Amazon, så väl som sina andelar i Washington Post och rymdbolaget Blue Origin.

Enligt skilsmässoadvokater kan paret ha kommit överens om en jämn fördelning via kontanter som kompensation för den orättvisa fördelningen. Det kan förklara varför Bezos tryckt så mycket på säljknappen senaste tiden.

Andra miljardärer som sålt av stora mängder aktier på senare år är Whatsapps medgrundare Jan Koum som sålde Facebook-aktier för fyra miljarder dollar 2016 och Steve Jobs fru Laurene som sålde Disney-aktier för mer än 6 miljarder dollar samma år.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här